DIN HUND - MIN HJERTESAG
A A A

SOIGNERING

Soignering af hundens tænder, ører og negle, hører med som en naturlig del af den service du og din hund får i hundesalonen.

 

Håndklip

Klipning i hånden egner sig til hunde, hvor pelsen ønskes klippet, men ikke helt kort. Mange kender betegnelsen bamse- eller hvalpeklip, hvor pelsen oftest håndklippes i en længde mellem 3 og 7 cm. Din hund kan håndklippes når pelsen er nyvasket og filtfri. En klipning i hånden er i nogle tilfælde mere tidkrævende.

 

Trim med maskine

En klipning med maskine egner sig til hunde, hvor pelsen ønskes kort. Ofte er det en kombination af maskine- og håndklip. Ben, hoved og hale klippes med saks, hvor resten klippes med maskine. Længden af pelsen varierer oftest mellem 1/2 - 3 cm. En kort klipning giver luft til huden, som kan afhjælpe gener på hunde med eksem og svamp.

 

Filtret pels

Lang pels er meget tids- og plejekrævende, derfor kan det være svært at holde pelsen filtfri. Hvis store dele af hundens pels er filtret vil en nedklipning med maskine være nødvendig. Udredning vil både være ubehageligt for hunden og spalte hårene, så de filtrer hurtigere igen. Hvis filter er et tilbagevendende problem, er det bedst for hund og ejer at holde pelsen kortklippet og blive klippet oftere, så hunden ikke bliver ked af at komme i salonen efter mange omgange med omfattende filt. Hold specielt øje med langhårsracer som f.eks. shih tzu, coton, bichon m.fl., som ved 6-8 måneders alderen begynder at skifte fra hvalpe til voksenpels. I denne periode filtrer pelsen specielt meget.

 

Trim i hånden / plukning

 

Ører

Det er naturligt, at der produceres en del ørevoks. Et normalt og sundt hundeøre er pænt og lyserødt med en tynd fedtet hud på indersiden. Voks og hår kan dog samle sig som en prop nede i øregangen. Dette kan give irritation som bevirker, at hunden får ondt i ørerne. Hårene i øregangen plukkes ud og klippes væk, så der kan komme luft ned i øret. Ved hunde med øreproblemer, kan det hjælpe at klippe pelsen på og omkring øret helt kort.

 

Poter og negle

Potehår og snavs kan danne meget hårde filtklumper mellem hundens trædepuder. Filtklumperne kan blive så massive, at hunden begynder at halte eller selv forsøger at gnave dem ud. Hårene mellem poterne bliver altid klippet korte under besøg i salonen. Det er også vigtigt at holde pelsen kort, da potesvamp kan opstå, fordi fugten har svært ved at komme væk. Neglene tjekkes og klippes også i hundesalonen. Der vigtigt for din hunds fod og benstilling, at neglene ikke bliver for lange. Mange hunde slider deres negle naturligt ved at grave og gå på asfalt, fliser m.m. En tommelfingerregel siger, at når hunden står på et fladt underlag, må ingen af neglene hvile på underlaget. Det er særligt vigtigt at have opmærksomhed på ulvekloen, der sidder lidt oppe af benet.

 

Øjne

Når din hund er på besøg i salonen, bliver pelsen mellem og omkring øjnene altid klippet tæt, medmindre andet ønskes. Dette er selvfølgelig for at hunden skal kunne se verden omkring sig. Rent hygiejnemæssigt så er kort hår omkring øjnene nemt at holde rent og tørt. Kager af snavs og fugt er grobund for infektioner, svamp og betændelse i huden.

 

Private områder

Området ved bagdel og kønsdele klippes under besøg i salonen. Afføring og tis kan hænge fast i hårene og give lokal hudirritation og lugtgener. Hårene klippes helt korte med trimmer eller saks. Hunden kan reagere ved at vise ekstra meget interesse for de nyklippede områder, men så må den distraheres. Hvis hunden slikker og gnaver sig meget i områderne, kan huden i værste fald blive yderligere irriteret eller betændt